rentoutuminen

Hyvän yön resepti

Vinkit nukahtamista edistävään iltarutiiniin

Tutkimusten mukaan uni on äärimmäisen tärkeää hyvinvoinnille, luovuudelle ja mielen tasapainolle. Yksi isoin nukahtamista häiritsevistä asioista on stressi ja mielessä pyörivät arjen huolet. Hyvä uutinen kuitenkin on, että pienillä arjen hyvinvointiteoilla sekä rentouttavalla iltarutiinilla on nopea positiivinen vaikutus uneen, palautumiseen ja stressinhallintaan.

Kokosimme sinulle viisi vinkkiä vaivattomaan uneen.

1. Rauhoita ilta leppoisuudelle

Kunnon yöunet hoitavat sekä fyysistä terveyttä että mielen tasapainoa. Tärkein edellytys hyviin uniin on se, että keho ja mieli saavat rauhoittua ennen nukahtamista.

Nyrkkisääntönä voi pitää, että muutamaa tuntia ennen nukkumaanmenoa olisi hyvä alkaa kiinnittämään huomiota kehon rentoutumiseen ja ajatusten rauhoittamiseen. Tehokas tapa välttää älylaitteista tulevaa sinistä valoa, ennen nukkumaan menoa on laittaa ne pehmeälle yövalaistukselle kolme tuntia ennen toivottua nukahtamista. Tämän voit kätevästi automatisoida pädin tai puhelimen näyttöasetuksista.

2. Sinulle räätälöity hyvän yön resepti

Mikä tuo elämääsi tasapainoa ja rauhoittaa oloasi iltaisin? Jokaisen oma iltarutiini on erilainen. Jonkun tarvitsee kenties tasapainottaa enemmän kehoa ja toisen taas ajatuksia. Kokoa itsellesi sopiva hyvän yön resepti tukemaan nukahtamista ja levollisia yöunia.


Yksi tehokas unen tuloa helpottava rentoutumiskeino on lämmin aromaterapeuttinen jalkakylpy. 20 minuutin jalkakylpy saa jalkojen ääreisverenkierron vilkastumaan ja jalkaterät lämpiämään kehoa lämpöisemmäksi, mikä illalla nopeuttaa nukahtamista ja tukee unen laatua.

ilapothecaryn Magnesium & Amethyst Deep Relax Bath Soak -kylpysuola/jalkakylpysuola sisältää oloa rentouttavia luonnon raaka-aineita, kuten ametistia ja lihaksia rasituksesta palauttavaa magnesiumia. Tämä jalkakylpy onkin kätevä keino hyödyntää magnesiumia kehon rentoutumiseen vatsaystävällisesti, sillä ihon kautta magnesium imeytyy elimistöön vatsaa ärsyttämättä.

Hemmotteleva jalkakylpy valmistuu lisäämällä ruokalusikallinen kylpysuolaa vadilliseen lämmintä vettä. Jalkakylvyn jälkeen riittää, että painelet jalat kuivaksi pyyhkeellä ja siirryt sänkyyn nauttimaan mukavista yöunista.

3. Vie huomio kehon tuntemuksiin


Unettomuus ja erilaiset uniongelmat pohjautuvat usein stressiin ja mielessä pyöriviin arjen huoliin. Ennen nukkumaan menoa, pyri siirtämään huomio tietoisesti ajatusten virrasta kehon tuntemuksiin höllentääksesi mielen kuormitusta. Kokeile syventää pehmeästi hengitystäsi ja tarkkailla sen hermostoa rauhoittavaa vaikutusta.

Voit myös painella korvanlehtien lukuisia akupisteitä kevyesti sormenpäiden välissä ja tehostaa tämän kevyen paineluhieronnan rentouttavaa vaikutusta sipaisemalla oloa rauhoittavista, luonnon raaka-aineista valmistettua ilapothecary Calm Butterfly’s Soothing Balm -voidetta ohimoille, pulssipisteisiin ja rintaan.

4. Rentouta lihakset ja kehon kireydet

Stressi, kehon väsymys ja rasitukset vaikeuttavat nukahtamista ja heikentävät unen laatua. Liikunnalla tiedetään olevan positiivinen vaikutus stressin purkamiseen ja sitä kautta laadukkaaseen uneen. Vähintään puolen tunnin päivittäinen oleskelu luonnonvalossa edistää kehon luonnollista unirytmiä. Liikunta ulkoilmassa päiväsaikaan onkin loistava tapa valmistella kehoa unten maille.

Rentouttavassa iltarutiinissa kannattaa suosia lihaksia palauttavaa, rauhallista kehonhuoltoa, kuten joogaa, kevyttä venyttelyä tai hierontaa. Voit sipaista ihollesi myös kasvimaailman tunnetuista raaka-aineista valmistettua ilapothecary SOS Body Balm -monitoimivoidetta helpottamaan lihasjännityksiä sekä jalkapohjiin ja hartioihin rentouttamaan oloa yöunille.

5. Makuuhuoneen seesteinen tunnelma

Kaikkia aisteja rentouttavalla makuuhuoneella on merkittävä vaikutus uneen ja nukahtamiseen. Kehoa ja mieltä rauhoittavien iltarutiinien jälkeen iholla mukavalta tuntuvat vuodevaatteet sekä pimennetty, hiljainen ja viileä makuuhuone ovat avaintekijöitä palauttaviin yöuniin.

Kaikista aisteistamme tuoksuaisti on kuitenkin nopein tapa rauhoittaa oloa. Esimerkiksi ilapothecary Dream Space Room Spray -aromasuihke on luonnollinen, oloa rauhoittavista eteerisistä öljyistä valmistettu uniapulainen. Yksi suihkaus maadoittavaa aromaterapiaa sängyn ylle juuri ennen nukkumaan menoa saattelee sinut leppoisasti mukaville yöunille.

Hyvää yötä ja kauniita unia.

05.06.2023

ilapothecary

ilapothecary on palkittu englantilainen hyvinvointisarja, jonka laadukkaista, tunnetuista kasvimaailman raaka-aineista valmistetut tuotteet on kehitetty tukemaan laadukasta unta, stressinlievitystä sekä luonnollisen hormonitasapainon ylläpitoa, ihon hyvinvointia unohtamatta.